Ideološko vrednosni pravac

  "Odnos svakog društva prema budućnosti meri se odnosom prema mladima"
  "Ako vaša dela inspirišu druge da sanjaju više, saznaju više, uče više i postignu više, vi ste lider"

   

  MLADI su osnovni pokretački potencijal društva, ali isto tako i njegov najugroženiji deo. Zajednički interes svih je da budemo slobodni građani i naš posao je da učinimo sve da već sada počnemo za sebe da gradimo bolje i pravednije društvo. Želimo da kolektivno afirmišemo one vrednosti i načine organizovanja kojima ćemo pokazati privrženost toleranciji i evropskim vrednostima. Budućnost pripada našoj generaciji. NJeno oblikovanje je naše pravo, ali i obaveza.

  MREŽA MLADIH LIDERA je nevladino i neprofitno udruženje, osnovano radi ostvarivanja ciljeva u oblasti omladinske politike, aktivizma i afirmacije mladih. Izuzetno je ohrabrujuće da su mladi zainteresovani za usavršavanje svojih veština i da su osvešćeni koliko je važno raditi na sebi, ali i doprineti društvu. To se vrši kroz edukaciju i implementaciju osnovnih načela moderne demokratije, uticanje na svest pojedinca i društva iz oblasti ekologije, ljudskih i građanskih prava i sloboda, poštovanja međuetničkih i međuljudskih odnosa i saradnje, političke i društvene kulture, rešavanja socijlanih problema, kao i aktivizma kod mladih.

  LIDERSTVO nije karakterna osobina - osobe se ne rađaju kao lideri. Ta “titula” se mora zaraditi velikim trudom, radom i ulaganjima. Liderstvo često određuje uspeh ili neuspeh organizacije i motiviše da damo sve od sebe i budemo najbolja verzija sebe: posao lidera je da stvori još lidera. U svakoj akciji preduzimljivost je ključna stvar - ideje su bezvredne bez izvršavanja. Samo angažovanje dovodi do napretka - što više učite, više ćete postići. Život je kratak, pa ga iskoristite!

  Cilj rukovodstva je da se pomogne onima koji rade loše da rade dobro, i da se pomogne onima koji rade dobro da rade još bolje. Liderstvo i učenje su neophodni jedno drugom. Samo zajedničko angažovanje dovodi do ličnog i kolektivnog napretka. Mladima su danas potrebni uzori, čiji će uticaj doprineti tome. Shodno tome, treba težiti cilju u čijem će postizanju svako imati svoju ulogu - svi imaju svoj udeo u organizaciji.

  Mladima pripada odlučan zadatak da se suoče s izazovima našeg vremena. Svesni da su sinovi i ćerke ove zemlje koja ih je rodila i koja traži da bude voljena; koja traži da joj pomognu u obnovi kako bi duhovno i materijalno rasla zahvaljujući idejama i zalaganju.
  Nove generacije mogu imati istorijsku odgovornost da isprave greške iz prošlosti, kao i da unaprede svoje društvo. Naše istorijsko iskustvo i tradicija daju nam osnova za optimizam i veru u lični i kolektivni napredak. Ono treba da nam služi kao podsetnik koji bi našim mladima i narodu služio kao osnova u borbi za lepši svet.

  © 2021 Mreža mladih lidera. Sva prava zadržana.